4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

winkel ideeen

Als je een winkelpand hebt, is het ontzettend belangrijk om voorbijgangers te laten weten dat je er bent. Een anoniem pand zonder visuele aantrekkingskracht trekt natuurlijk geen enkele bezoeker. En dat terwijl veel klandizie in een winkelstraat nog altijd komt van nietsvermoedende voorbijgangers, die gewoon even komen kijken! Een aantrekkelijk uitziend winkelpand laat klanten zich welkom voelen en vergroot de kans dat klanten je winkel binnenlopen, en misschien wel een aankoop doen. Hoe richt je de buitenkant van jouw winkel zo in dat het uitnodigt om binnen te komen kijken? Wij hebben 4 ideeën voor je!

Het begint bij zichtbaarheid

We zeiden het al: als je wil dat mensen bij je binnenlopen, moet je zichtbaar zijn. Het juiste promotiemateriaal kan je niet alleen onderscheiden van andere ondernemers in de straat, het kan potentiële klanten ook een reden geven om toch maar eens binnen te gaan kijken. En dat is precies wat je wil! Hoe ga je van een anoniem winkelpand naar de meest bezochte winkel in de straat? Je maakt een goed begin met de juiste promotiematerialen.

1) Spandoek met frame op je gevel

Go big or go home: met een groot spandoek op de gevel vang je altijd de aandacht van voorbijgangers. Je kan er sfeerbeelden op aanbrengen, of een slogan mee uitlichten. Zorg ervoor dat bij het ontwerpen je altijd de kleuren en lettertypes van je huisstijl aanhoudt: consistentie straalt professionaliteit uit. En zit je in een gehuurd pand? Dan is een spandoek met frame op je gevel ook een uitstekende manier om je bedrijfsnaam en -logo aan te brengen boven de ingang. Onmisbaar voor iedere winkel!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

Met stoepborden trek je de aandacht van onoplettende voorbijgangers. Ze struikelen bijna letterlijk over jouw promoties en aanbiedingen! Je breidt als het ware het territorium van je winkel uit naar de stoep er vlak voor: een slimme manier om je zichtbaarheid te verhogen. Aan het einde van de dag verhuis je de stoepborden gewoon naar binnen: handig om diefstal te voorkomen. De meeste stoepborden zijn voorzien van een watervoet, waardoor ze ook met stevige wind niet omvallen.

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Wat is jouw associatie als je ergens de vlag uit ziet hangen? Juist! Daar is iets te vieren! Maak klanten onderdeel van het feestje dat jouw winkel is, en leuk de buitengevel op met sfeervolle gevelvlaggen. Leuk om een speciale actie mee aan te prijzen, maar ook ideaal om mee te laten zien dat jij verkoper bent van dat ene populaire merk, of servicepunt bent voor een postbedrijf.

En ben je onderdeel van een winkeliersvereniging? Denk er dan eens over om gezamenlijk vlaggen te laten maken! Zo geef je tegen een lage prijs de hele winkelstraat een gezellige uitstraling.

4) Wapperende beachflags op de stoep

Met ons typisch Nederlandse klimaat ben je wel gek als je niet gebruik maakt van de wind bij de promotie van jouw winkel. Laat die vlag maar wapperen! Maar wat nou als je geen plek hebt voor een enorme vlaggenmast? Dan zijn beachflags een leuke manier om toch de aandacht te pakken! Beachflags kunnen in verschillende designs gemaakt worden en kunnen gewoon op een staander geplaatst worden. En ben je bang dat de wind met je vlag aan de haal gaat? Veranker hem in de grond of gebruik een verzwaarde voet!

Waar je jouw beachflags neer kan zetten?

  • Op de stoep
  • Langs je parkeerplaats
  • Andere overgebleven buitenruimte

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Spreken deze ideeën je wel aan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen als je beachflags, stoepborden of geveldoeken wil laten maken? Geen nood. De specialisten van Megavista helpen je graag! Ze hebben ruime ervaring met het ontwerp en de productie van promotiematerialen voor winkels. Voor binnen, maar ook voor buiten! Doe inspiratie op via hun website of contact ze rechtstreeks voor persoonlijk advies. Samen kom je altijd tot de leukste ideeën voor jouw winkel!