Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

matras

Wist je dat veel goedkope matrassen net zo goed of zelfs beter zijn dan dure matrassen? In deze blog leggen we je uit hoe dat komt en hoe jij het beste matras scoort zonder hier te veel geld aan uit te geven. Lees snel verder en wie weet slaap jij volgende week al op het matras van je dromen!

Een duur matras is geen goed matras

Veel mensen denken dat je veel geld moet uitgeven aan een goed matras. Gelukkig is dit niet waar. Er zijn genoeg goedkope matrassen op de markt die net zo goed als, of zelfs beter dan, duurdere varianten zijn. Soms betaal je namelijk wel drie keer zoveel voor een matras met een bepaalde merknaam als voor een matras met precies dezelfde eigenschappen, zonder die merknaam. De prijs zegt dan dus niets over de kwaliteit van het matras.

Welk matras past bij jou?

Tijdens je zoektocht naar het perfecte matras laat je je dus niet leiden door de prijs. Wat wel belangrijk is, is het matras kiezen dat het best bij jou past. Iedereen heeft namelijk persoonlijke voorkeuren. Heb je lichamelijk klachten? Dan kies je voor traagschuim. Heb je het ‘s nachts snel warm? Dan passen koudschuim- en pocketvering matrassen beter bij jou. Zo kun je al snel een keuze maken en vallen een heleboel goedkope matrassen voor jou af.

De eigenschappen van een goed matras

Ieder type matras heeft bepaalde eigenschappen die aangeven of de kwaliteit goed is. Zo is de ondersteuning bij een pocketvering matras steeds beter naarmate het aantal pockets toeneemt. Hetzelfde geldt voor de veerkracht van schuim matrassen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei persoonlijke wensen waaraan een goedkoop matras moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Wist je dat je zelf ook invloed hebt op de kwaliteit van je matras? Dure én goedkope matrassen moet je goed onderhouden, dan heb je er het langst plezier van. Lucht het matras zodra je opstaat door je deken open te slaan, haal de stofzuiger er regelmatig overheen en was de wasbare delen. Bij schuimmatrassen is het belangrijk om het matras maandelijks om te draaien als dat kan. Zo voorkom je kuilvorming. Verder bescherm je je matras met een molton of eventueel zelfs met een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

Nu je weet waar je op moet letten is het tijd om een matras uit te kiezen. In de webshop van Matrasconcurrent vind je een enorm aanbod goedkope matrassen, allemaal van de allerbeste kwaliteit. Doordat deze matrassen direct uit de fabriek komen, betaal je geen marketingkosten. Daarnaast profiteer je regelmatig van extra kortingen!

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga naar Matrasconcurrent!