Hoe kies je als professional jouw groothandel in vloeren?

groothandel vloeren

Als vakman (of -vrouw) weet jij precies met welke materialen je het liefst werkt. Je wil je focussen op jouw vak: het leggen van de mooiste vloeren. Het hebben van een vast adres voor al je benodigdheden is dan een fijn gegeven: het scheelt je veel tijd en moeite om niet telkens op zoek te hoeven naar de beste leverancier.

Maar er zijn zoveel aanbieders: hoe moet je in hemelsnaam bepalen welke groothandel in vloeren jouw vaste leverancier wordt? Wij verzamelden 4 eigenschappen die de ideale groothandel voor de vloerenlegger op z’n minst zou moeten hebben.

1) De beste prijs voor je materialen

Als zzp’er ben je afhankelijk van de marges die je kan doorberekenen aan jouw klant. Dat betekent: slim inkopen, anders houd je er niks aan over! Hoe scherper de prijs van je materialen, hoe beter de zaken voor jou gaan. Dat is belangrijk om in je achterhoofd te houden! Als je een groothandel in vloeren kiest, is het dus belangrijk dat je er vertrouwen in hebt dat je jouw materialen voor de beste prijs kan inkopen.

Doe regelmatig dus vergelijkend onderzoek en bekijk of jouw groothandel in vloeren nog altijd de goedkoopste is. Is hij in sommige gevallen niet de goedkoopste, dan moet er een andere service tegenover staan die je leverancier op een andere manier aantrekkelijk maakt.

2) Snelle levering op locatie

Het laatste waar je als vloerenlegger je mee bezig wil houden, is het ophalen en wegbrengen van je materialen. Die moeten bij voorkeur al aanwezig zijn op de juiste locatie, op het moment dat je daar aan de slag gaat! Een goede groothandel in vloeren zorgt er dus voor dat je vloeren op de locatie van jouw klus geleverd worden, en dat de levertijd je project niet vertraagt. Voor minder hoef je het niet te doen!

3) Een fysieke showroom waar je vloeren kunt bekijken

Heb je wel eens een vloer gelegd die je van tevoren nog nooit had gezien? We dachten al van niet. Dit is precies waarom een goede groothandel ook een fysieke showroom moet hebben, waar je de vloeren in het echt kunt bekijken. Zo weet je wat je aanschaft, en kan je ook goed inschatten hoe de vloer in de ruimte gaat werken. Je kunt verschillende kleuren vergelijken en de werking van licht erop uitproberen. Onmisbaar dus voor een leverancier die echte vakmensen bedient!

4) Verkoopondersteuning met kennis van zaken

Ook de meest ervaren vaklui hebben wel eens een vraag over een vloer. Zeker weten dat jij wel eens hebt willen overleggen over de verwerking of behandeling van een bepaalde vloer! Heb je een goed adres als groothandel, dan kan je daar terecht met al je vragen en krijg je antwoord van iemand met kennis van zaken. Iemand die een achtergrond heeft in de installatie van vloeren en weet wat hij verkoopt. Een mede-professional, die je op nieuwe ideeën kan brengen en je echt verder kan helpen!

Een partner waar je op kan bouwen

Samengevat: je wil voor jouw vaste groothandel in vloeren een partij in de arm nemen die niet alleen betrouwbaar overkomt, maar het ook echt is. Een bedrijf dat weet wat jij dagelijks meemaakt en weet hoe ze daar op in moeten spelen. Dat weet hoe het jouw vak makkelijker maakt met goede materialen, een goede prijs en uitstekende service!

Wordt Floormade jouw nieuwe vaste adres?

Zie je door de bomen het bos niet meer in jouw zoektocht naar een goede vloerenhandel? Kies dan voor Floormade. Zo weet je zeker dat je altijd voor een betrouwbare partij kiest, die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Laten we het maar Noordelijke nuchterheid noemen! Bezoek de website eens en ontdek wat ze voor jou als professional kunnen doen.