Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

biologisch gras

Staat het aanleggen van een nieuw gazon nog op jouw to-do-lijst? Een nieuwe grasmat aanleggen doe je natuurlijk met het beste gras. Maar: wat is voor jou het beste gras? Als je snel van je gras gebruik wilt maken, raden wij je aan om te kiezen voor graszoden. Snel te leggen, volgroeide grasstroken, die direct een mooi gazon vormen. Maar wat voor eisen stel je nog meer aan je gras? Is gewoon groen goed genoeg, of wil je ook weten hoe jouw grasmat tot stand is gekomen?

Is het bijvoorbeeld de moeite waard om voor volledig ecologisch gekweekt gras te gaan? Wij gingen voor je op onderzoek uit en hebben de voordelen van biologisch gras voor je verzameld. Zodat je een overwogen keuze kunt maken!

1) Geen chemicaliën en netten in je grasmat

Een ecologisch gekweekt gazon kies je natuurlijk met name voor het milieuvriendelijke aspect. Bij traditionele bemesting en onkruidbestrijding worden er veel chemicaliën gebruikt, die weliswaar effectief werken, maar vervolgens ook altijd achterblijven in de natuur. Bij ecologisch gekweekt gras gaat dat anders. Er gaan geen schadelijke stoffen de bodem in, en ook wordt er niet gebruikgemaakt van plastic netten, waardoor je de graszoden sneller zou kunnen oogsten. Door te kiezen voor een natuurlijk gekweekte grasmat, draag jij je steentje bij aan een beter milieu!

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Spelen er regelmatig kwetsbare wezens in je tuin, zoals kinderen of dieren? Je moet er niet aan denken dat je verontreinigde grond in hun mond stoppen en zo irritaties of klachten oplopen. Bij traditioneel gekweekte grasmatten heb je nooit 100% duidelijk wat er allemaal in verwerkt zit. Door te kiezen voor een biologisch gazon, kunnen je kinderen of dieren naar hartenlust spelen en ravotten zonder dat jij je zorgen over ze hoeft te maken. Alles is puur natuur!

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Doordat biologisch gras vaak ruim de tijd krijgt om te groeien, kan het sterke wortels ontwikkelen. En die helpen weer om je tuin gezonder te maken! Je hoeft minder vaak te sproeien in de zomer: gezonde wortels nemen voldoende water op om drogere periodes goed te doorstaan. En doordat je wortels goed vastzitten in de grond, heb je minder kans op uitspoeling bij hevige regenbuien! Kortom: met biologisch gras kun je langer van je grasmat genieten.

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Wil je wat meer bijen, vlinders en vogels tegenkomen in je tuin? De keuze voor een biologisch gazon kan daar zeker aan bijdragen. Doordat je het natuurlijke evenwicht intact houdt en er geen schadelijke stoffen in het gras te vinden zijn, vinden verschillende dieren en micro-organismen jouw tuin ineens ook een stuk aantrekkelijker en gezelliger. De bodem blijft daarnaast divers en gezond, dus je tuin is ook een uitnodigende plek voor verschillende inheemse plantensoorten! Een goede basis dus, als je een tuin wil die groeit en bloeit.

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Helemaal overtuigd? Wil je jouw tuin ook graag wat groener maken met biologisch gekweekt gras? De mooiste natuurzoden tegen een scherpe prijs vind je bij Topgazon in Drenthe. Deze ervaren kweker biedt je gezonde grasmatten die ze tegen een lage prijs bij je thuis bezorgen, waar dan ook in Nederland. Prachtig gras, zonder schadelijke stoffen en zonder netten!