3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

Hé jij daar, technisch specialist! Zit je al een tijdje in een baan waar je niet helemaal happy bent, of schreeuwt jouw leven gewoon om een nieuwe uitdaging? Als het bouwen aan langdurige projecten je niet afschrikt, kan de jachtbouw dan zeker interessant voor je zijn. Nobel werk, met luxueuze vaartuigen als eindproduct. Daar kan je zeker weten jouw ei in kwijt! Waarom jouw carrière verder zou moeten gaan in de jachtbouw? We geven je in dit artikel 3 supergoede redenen!

1. Je bouwt mee aan unieke schepen

Stel het je eens voor: elke dag ga jij aan het werk in een jachtwerf waar geleidelijk aan een enorm luxe schip opdoemt. Dat jij hebt helpen realiseren! Door het unieke ontwerp van ieder jacht is er veel maatwerk nodig: iedere klus is dus ook weer anders. En door het hoge prijssegment van jachten werk je hoe dan ook met mooie, hoogwaardige materialen. Je krijgt dus echt de kans om iets moois neer te zetten!

2. Samenwerken met specialisten uit uiteenlopende disciplines

Wil jij je werkzaamheden uitbreiden naar andere hoeken van de techniek? Wil jij altijd blijven leren? In de jachtbouw werk je nauw met andere specialismes samen. Zo nauw, dat je er altijd wat van zult opsteken. Jij kunt er uitblinken in je eigen specialiteit, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling. Welke specialismes er allemaal benodigd zijn in de jachtbouw, zal je verbazen. Het is echt een dwarsdoorsnede van alle technische disciplines.

  • Monteur
  • Meubelmaker
  • Meubelspuiter
  • Cascobouwer
  • Interieurbouwer
  • Scheepstimmerman
  • Engineer
  • Hout- of metaalbewerker

3. Het werk ligt voor het oprapen

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het kopen van een jacht. Het is toch een statussymbool, dat steeds meer mensen zich kunnen veroorloven. En omdat het bouwen van een jacht vaak toch wel een aantal jaren duurt, zijn er aardig wat arbeidsuren mee gemoeid. Kies je dus voor een carrière in de jachtbouw, dan zit je nooit verlegen om werk. Het gaat vaak om langdurige projecten, die over het algemeen prima betaald worden. En je krijgt de kans om mee te werken aan iets unieks!

Jouw adres voor werk in de jachtbouw

Wil je graag aan de slag in de jachtbouw, maar zou je niet weten waar je moest beginnen? Klop dan eens aan bij het grootste uitzendbureau in deze sector. Rispens is al jaren hét adres voor vacatures in de jacht- en scheepsbouw. Ze zorgen dat je een baan krijgt met verantwoordelijkheid, op een werf waar je werk echt gewaardeerd wordt. Teamwerk staat centraal: collegialiteit is een belangrijke waarde bij de bedrijven waar ze mee werken.

Vind jouw ideale vacature

Je kunt natuurlijk altijd een kijkje nemen tussen de vacatures die op dit moment openstaan in de jachtbouw. Staat er iets voor je bij? Dan kun je op de website van Rispens rechtstreeks solliciteren, zonder veel gedoe. Je contactgegevens, een korte reactie en je cv zijn genoeg. En kom je niet direct je droombaan tegen? Schrijf je dan in, zodat de intercedenten voor je op zoek kunnen in de maritieme markt.

Bekijk de laatste jachtbouw vacatures >