Beveiligingscamera buiten plaatsen

camera buiten

Wil jij buiten een beveiligingscamera plaatsen? Bijvoorbeeld om je eigendommen te beveiligen of huisdieren en vee in de gaten te houden? Heel verstandig, maar we adviseren je je eerst goed in te lezen op dit thema. Wist je namelijk dat je je aan bepaalde wetten moet houden? In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten wat wet- en regelgeving betreft én geven we je tips voor het ophangen van je camera’s.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

Buiten een beveiligingscamera plaatsen heeft ontzettend veel voordelen. De meest voordehandliggende reden om camerabewaking buiten te plaatsen is natuurlijk het beveiligen van jouw terrein en/of eigendommen. Gebeurt er iets? Dan kunnen jouw beelden de politie helpen in een eventueel onderzoek. Maar een beveiligingscamera heeft ook een preventieve werking, dat is natuurlijk nog mooier!

Dieren in de gaten houden

Maar beveiliging is niet de enige reden om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Zo gebruiken veel mensen dit ook om vee en huisdieren in de gaten te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van drachtig vee of broedende vogels? Of misschien maak je je zorgen over dieren die onverklaarbaar gewond raken en wil je de oorzaak achterhalen. Tot slot kan het natuurlijk ook gewoon heel leuk zijn om te zien wat je dieren uitspoken als jij niet thuis bent.

Wat zijn de regels?

Voordat je je beveiligingscamera buiten ophangt is het belangrijk dat je de reden voor jezelf duidelijk hebt. Je mag namelijk alleen camera’s ophangen die ervoor zorgen dat je dit doel bereikt. Je mag dus niet lukraak overal beveiligingscamera’s ophangen. Daarnaast mag je alleen essentiële beelden van openbare ruimtes maken. Je mag dus je auto voor de deur filmen, maar niet te veel van de straat waar je auto niet op staat. En wat je ook filmt: maak het altijd kenbaar met een bordje of sticker.

Alle regels staan in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en voor sommige gemeenten gelden aanvullende regels. Check dit dus altijd!

Waar moet je verder op letten?

Als je de regels kent weet je waar je wel of geen beveiligingscamera mag ophangen buiten. Maar wat is dan een handige plek? Wat dacht je van boven een deur? Of in een hoek waar je goed overzicht hebt? Zodra je de plek hebt gekozen moet je nog rekening houden met beplanting en tegenlicht voor zo goed mogelijk beeld én raden we je aan de camera op ten minste 2,5 meter hoogte te hangen, zodat eventuele vandalen er niet bij kunnen.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Wanneer je je beveiligingscamera buiten monteert, zijn andere dingen belangrijk dan wanneer je dit binnen doet. Waarschijnlijk wil je namelijk netwerk- en voedingskabels naar binnen laten lopen. Hiervoor moet je een gat in je buitenmuur boren. Zorg dus ten eerste voor voldoende ruimte aan de binnenkant van de muur, boor het gaat schuin omhoog zodat hier geen water in kan lopen en kit het gat voor de zekerheid dicht nadat je de camera hebt getest. Verder adviseren we je buiten altijd rvs schroeven te gebruiken.

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Nu weet je precies waar je op moet letten wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt plaatsen. Het enige dat je nog nodig hebt is natuurlijk de camera zelf! Hiervoor ga je naar de webshop van CCTVwinkel. In hun uitgebreide aanbod vind je allerlei verschillende beveiligingscamera’s geschikt voor buiten de deur. Ga naar hun website, vraag advies of bestel meteen de beveiligingscamera die het best bij jou past, dan heb je die met een beetje geluk al binnen 1 á 2 werkdagen in huis!

Bestel je beveiligingcamera voor buiten op CCTVwinkel.nl