Het uitstellen van klaarkomen

Te snel klaarkomen is een veelvoorkomend probleem bij mannen. Ruim 20 a 30 procent van de mannen heeft ergens in hun leven te maken met vroegtijdig klaarkomen. Wanneer dit vaker voorkomt kan te vroeg klaarkomen een hoop stress, depressiviteit en schaamte teweeg brengen. Ook kan het een negatieve invloed hebben op je relatie. In deze blog vertellen we wat premature ejaculatie (te snel klaarkomen) is en hoe het ontstaat. Ook leggen we uit welke technieken en hulpmiddelen je kan gebruiken bij het uitstellen van klaarkomen.

Waardoor kom je te vroeg klaar?

De oorzaak van te vroeg klaarkomen is onbekend, maar komt vaak voort uit fysieke, psychologische of emotionele problemen. Angst, evenals andere emotionele en psychologische factoren, zoals stress of depressie, kunnen ook bijdragen aan vroegtijdige ejaculatie. Door stress en angst wordt adrenaline aangemaakt. Een hoge mate van adrenaline breek het stofje serotonine af. Serotonine heeft onder andere invloed op de seksuele spanning in het lichaam. Een lage hoeveelheid serotonine zorgt ervoor dat je eikel gevoeliger wordt, wat een vroegtijdige orgasme veroorzaakt.

Naast de fysieke, psychologische en emotionele problemen hebben ook de bekkenbodemspieren een grote invloed op het orgasme. Hoe minder je controle hebt over deze spieren, hoe minder controle je hebt over jouw orgasme. Tijdens een orgasme trekt de bekkenbodemspier samen waardoor het sperma de penis kan verlaten. Vlak voor het orgasme komt er mee spanning op de bekkenbodemspier te staan. Wanneer de man bijvoorbeeld als last heeft van een overactieve bekkenbodem zorgt de extra spanning ervoor dat hij eerder dan gewenst klaarkomt.

Uitstellen van klaarkomen: technieken

Het uitstellen van klaarkomen kan op veel verschillende manieren. Artsen adviseren vaak om vroegtijdige ejaculatie te behandelen. Dat kan psychotherapie omvatten, evenals het leren van manieren om het met je partner bespreekbaar te maken. Psychotherapie kan bepaalde angsten wegnemen. Andere manieren zullen hieronder toegelicht worden.

1) Knijptechniek
Deze techniek pas je toe tijdens de seks, vlak voordat je voelt dat je klaarkomt. Op dat moment knijp je voorzichtig met twee vingers het uiteinde van de penis enkele seconden vast. Stop even voor een halve minuut met de seks voordat je weer begint. Herhaal dit patroon tot je klaarkomt.

2) De stop-start techniek
Masturbeer in je eentje tot het moment dat je bijna klaarkomt. Wacht vervolgens even en ga daarna verder. Doe dit ongeveer drie a vier keer en ejaculeer de keer erop. Na meerdere sessies zal je merken dat je steeds meer controle over je orgasme krijgt. Oefening baart zeker kunst!

Uitstellen van klaarkomen: hulpmiddelen

Er zijn ook een aantal hulpmiddelen bij het uitstellen van klaarkomen. Te denken valt aan speciale seksspeeltjes en condooms. Wij van Erotheekonline hebben een breed assortiment met allerlei producten om klaarkomen uit te stellen. Bekijk onze webshop.

De meest gebruikte hulpmiddelen zullen hieronder kort toegelicht worden.

1) Masturbator

Een masturbator is een penetreerbaar seksspeeltje speciaal ontwikkeld voor mannen. Masturbators zijn ontworpen om de intieme delen van de vrouw zo goed mogelijk te benaderen. De meeste masturbators zijn aan de binnenkant voorzien van stimulerende structuren. Hierdoor kun je masturbators uitstekend als hulpmiddelen gebruiken bij het trainen van je seksuele uithoudingsvermogen.

2) Orgasme vertragende crème

Onze crèmes hebben een licht verdovende werking om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. De gevoeligheid van de eikel wordt aanzienlijk verminderd.

3) Orgasme vertragende spray

Voor het uitstellen van orgasmes zijn ook diverse crèmes verkrijgbaar. Deze middelen breng je rechtstreeks op de eikel aan. De eikel wordt hierdoor lichtjes en tijdelijk verdoofd. De penis is wel  gestimuleerd, maar is minder gevoelig voor binnenkomende prikkels. Hierdoor kan je als mande seks langer volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *